F S-a terminat vacanta! ~ idei profitabile

luni, 29 decembrie 2014

S-a terminat vacanta!Pe cati dintre noi nu ne sperie faptul ca vacanta s-a terminat? Asta inseamna ca trebuie sa ne "re-inhamam" la obligatiile zilnice. Ca trebuie sa reluam rutina trezirii de dimineata (in majoritatea cazurilor), pregatirile matinale (mai complicate daca implica si copii), drumul catre scoala/gradinita/serviciu... Trecerea de la ultima zi de vacanta, la prima zi de lucru se face brusc, ceea ce poate provoca anxietate si chiar depresie. Dar ce este de facut? Cum incepem o noua perioada intensa de munca, cu bateriile pline? Teoretic, pentru asta a fost vacanta, pentru odihna si recuperarea entuziasmului. Practic, vacanta ne incetineste ritmul si ne arunca la ani lumina distanta de ritmul obisnuit, incat revenirea nu e deloc usoara si nu prea se face cu entuziasm, asa cum ne-am dori.

In primul rand, cred ca ar trebui sa constientizam si sa acceptam ca vacanta a fost minunata, dar s-a terminat. Printre altele, scopul ei este acela de a ne face sa ne intoarcem la „ale noastre” cu mai multa energie. Astfel, sfarsitul vacantei este momentul in care putem incepe sa beneficiem in practica de efectele ei benefice. Ar ajuta sa ne imaginam cum va decurge prima zi si sa facem din seara precedenta cateva pregatiri menite sa ne usureze dimineata urmatoare. De asemenea, ce ar fi sa ne amintim partile bune al „rutinei”? Ne vom revedea colegii, vom putea impartasi cu acestia amintirile din vacanta. Vom relua activitatile specifice meseriei pe care, din fericire, multi dintre noi o fac cu placere. Vom beneficia de o receptivitate maxima din partea celorlalti, oameni sau institutii, in rezolvarea oricaror probleme.


Chiar daca ni se pare ca am fi stat o vesnicie in vacanta, totusi, vacanta este atat de frumoasa pentru ca nu dureaza la infinit.

Concret, vacanta de iarna care pentru majoritatea se termina in aceasta seara a fost suficient de lunga cat sa ne odihnim. Suficient de frumoasa – presarata cu sarbatori – cat sa simtim ca am facut o schimbare de ritm si ca timpul dedicat noua si familiei a fost de calitate. Iar de maine, noul an incepe sa isi astearna zilele, pregatite sa ne sprijine in indeplinirea obiectiveloor pe care, fara indoiala, deja ni le-am setat fiecare.


La multi ani tuturor!  

2 comentarii:

  1. La multi ani! Eu nu sunt deloc odihnita, dar stiu ca trebuie sa reintru in ritm.

    RăspundețiȘtergere