F Proiecte interesante in on-line ~ idei profitabile

vineri, 13 martie 2015

Proiecte interesante in on-line


Mi-am propus ca scriind pe acest blog sa va ofer idei interesante si utile. Din domenii diferite, informatii si sugestii pe care le consider demne de atentia voastra. Fie ca va vorbesc despre socializare, despre stiluri de viata, despre curiozitati, despre evenimente culturale sau, pur si simplu, despre oameni, vreau sa fac asta intr-un mod cat mai clar si mai direct, cat mai profitabil, pana la urma.
De aceea, azi vreau sa va aduc in prim plan cateva tipuri de proiecte din on-line care mi-au atras atentia:

- blogurile de nisa – sunt o categorie de bloguri specializate pe anumite domenii si care se adreseaza cu precadere celor direct interesati de acestea. Imi plac pentru ca sunt la obiect, aduc informatii si experiente relevante pentru nisa respectiva. Rar gasesc articole lungi despre nimic, precum pe majoritatea blogurilor generaliste. Inclusiv advertorialele sunt scrise bine, argumentate corect, aducand beneficii atat cititorului, cat si firmei sponsor.

- minisite-urile temporare – majoritatea acestor site-uri sunt gandite ca o sursa de informatii si feedback pentru un eveniment sau campanie in concret. Desi au, de obicei, termen de valabilitate scurt, atat cand sunt „in viata” sunt dinamice, atent administrate si foarte vizitate.

- noile platforme de socializare – evolutia ne obliga sa nu batem pasul pe loc. Inca mai traim epoca retelelor mamut, care insa au cam scapat din vedere scopul initial, promovand asiduu unul pur comercial. Comunicarea si relationarea simpla si directa dintre oameni este complicata inutil, cu nenumarate aplicatii si programe menite ca, sub o forma sau alta, sa iti bage mana in buzunar. Noile platforme de comunicare virtuala, desi sunt la inceput, au prospetime, sunt „curate” si ofertante. 

O astfel de platforma este fKontakt despre care sunt convins ca ati si auzit deja.


fKontakt ofera tuturor utilizatorilor sai accesul direct si imediat la toate optiunile sale. Mergand pe principiul transparentei, orice utilizator stie in fiecare moment ce se intampla in intreaga platforma – cati alti utilizatori sunt inregistrati/on-line, cate postari, comentarii etc s-au publicat. De asemenea, utilizatorii isi pot personaliza profilul si pot crea propria retea de prieteni (avand acces la reteaua existinsa de prieteni, pana la gradul 3 de conexiune). Din panoul principal, accesul la sectiunea de Noutati, va ofera o imagine de ansamblu asupra activitatii prietenilor in retea. Este distractiv si, in acelasi timp, provocator, avand in vedere ca utilizatorii au sansa de a construi impreuna o retea de socializare asa cum le place, diferita de experienta din on-line de pana acum.

Nu-mi ramane decat sa va invit sa experimentati singuri toate acestea, iar eu promit sa revin cu si mai multe sugestii. Pe curand!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu