F Am studiat blogul Adinei Banea ~ idei profitabile

sâmbătă, 30 mai 2015

Am studiat blogul Adinei BaneaParticip de ceva timp la concursurile organizate de eBloguri si scriu, de fiecare data, cu drag, insa vazand ultima campanie am sarit in sus de entuziasm. Si datorita premiului, deloc de neglijat – un iPhone 6 nou, dar si datorita subiectului in sine: analiza la microscop a unui blog relativ nou (infiintat in urma cu aproximativ 3 luni): Pitch me now by Adina Banea, dar care deja are multi cititori – si-mi dau seama de asta dupa numarul mare de fani pe care ii are pe pagina PitchMe de pe Facebook (peste 6000), dar si dupa pozitia sa fruntasa in trafic.ro. Nu este usor sa rezbati intre atatea mii de bloguri, dintre care unele cu cativa ani intensi de activitate in spate. Fiecare nisa este bine reprezentanta, iar „lupta” pentru ciititori este castigata de cei care stiu cel mai bine sa imbine continutul valoros cu designul care sa-l scoata in evidenta cat mai bine, dar si cu tehnici de promovare in on-line (SEO, marketing on-line etc). Se pare insa ca Adina Banea, autoarea blogului despre care va vorbesc, a gasit foarte repede reteta „magica”!Blogul Pitch Me Now by Adina Banea foloseste o tema premium care se incarca destul de repede. Nu as schimba nimic la ea, ar fi si pacat sa modificam o tema atat de frumoasa. Prin intermediul ei pozele au prioritate, iar acestea „vorbesc” elocvent despre fiecare postare in parte.

Blogul este impartit in cateva categorii complementare – Adina scrie despre relatii intime, despre iubire, despre viata de mama, dar realizeaza si interviuri cu vedete (de fapt, Adina nu este straina de televiziune, pana de curand a fost gazda unui show TV despre copii). Sa nu va lasati dusi in eroare, in bara din dreapta gasiti multe categorii, blogul este mult mai complex decat pare la prima vedere.

Continutul ne ofera o imagine completa despre autoarea sa, o femeie implinita, careia viata nu ii mai ofera „surprize”, ci doar prilejuri de a invata si de a oferi si altora concluziile ei. Adina scrie colocvial, pe ici-pe colo retoric, dar mereu la obiect. Divagatiile sale se invart in jurul temei abordate. Poate prea multe puncte de suspensie, poate combinatia unor cuvinte din registre diferite sa fie elementele la care eu as mai lucra putin.Am observat ca posteaza destul de des, ceea ce este un plus, cititorii au nevoie sa descopere cat mai multe articole noi, asta ii tine in priza si ii fidelizeaza. Poate nu ar strica sa comenteze mai des, este si pacat sa nu ofere feedback, din moment ce chiar sunt interesati de ceea ce Adina are de spus.

Ma bucur ca am descoperit blogul Adinei si ca am avut ocazia sa il analizez. Astfel, am aflat si eu lucruri interesante despre sex (sa nu ne fie rusine sa recunoastem ca mereu avem cate ceva de invatat), despre relatia de cuplu si despre modul in care gandesc femeile.


Acest articol participa a campania lansata de ebloguri si adina-banea.ro.


2 comentarii: