F „Sunt prea patit ca sa-mi cumpar lucruri de proasta calitate” ~ idei profitabile

sâmbătă, 16 mai 2015

„Sunt prea patit ca sa-mi cumpar lucruri de proasta calitate”

Parafrazand un cunoscut proverb, as spune ca „sunt prea patit ca sa-mi cumpar lucruri de proasta calitate”. In fond, de cate ori nu avem tendinta sa facem rabat de la calitate (si nu mereu dintr-o ratiune legata de pret), ci doar pentru ca avem nevoie imediat de un produs anume, dar nu stim unde sa-l gasim si nici timp pentru ample cautari nu avem. La toate aceste probleme, solutia este cea pe care o banuiti: cumparaturile on-line, insa aici, mai mult decat intr-un magazin traditional unde poti analiza „pe viu” produsul dorit, trebuie sa intervina discernamantul nostru, pentru a fi siguri ca achizitia noastra este cea mai buna din punctul de vedere al raportului calitate-pret-experienta de cumparare. Un ajutor in acest sens sunt siteurile comparatoare de preturi, astfel ca, odata ales produsul, poti sa-i consulti pretul pe care il are la diferiti furnizori. Dar daca facem un pas inapoi, cum alegi produsul cel mai bun din larga gama de produse similare?

Daca ar fi sa dau un exemplu, primul care imi vine in minte este industria accesoriilor, a carei piata de desfacere este una aproape nelimitata, iar „replicile” sunt greu de identificat. Uneori, gasim produse ca fiind din piele (genti, curele, portofele), insa, in realitate, cand primim produsul constatam ca nu este chiar asa. Deci, atentie la furnizor! Pe de alta parte, pielea ecologica, panza de diferite grosimi sau alte tipuri de materiale care inlocuiesc pielea nu asigura aceeasi calitate, rezistenta si fiabilitate produselor in timpul folosirii lor. De aceea, pilea naturala (personal, prefer produsele romanesti) este indicatorul principal dupa care selectez furnizorii. Dintre acestia, ii aleg pe cei cu modele realizate manual, pentru ca stilul acestora trebuie sa fie unul care sa ma reprezinte, iar produsele de serie nu raspund mereu exigentelor. Mai mult, la belashop.ro am descoperit ca se pot face si comenzi personalizate, astfel ca accesoriile sa aiba unicitate. Desi zona de produse destinate femeilor este mai mare, si baarbatii se pot bucura de accesorii din piele naturala unice, iar drumul catre acestea este unul scurt, mai ales daca urmezi rationamente similare cu al meu. Astfel, curele, genti, portofele sau incaltaminte sunt cateva dintre categoriile de produse premium pe care le-am gasit la belashop.ro.


Asadar, pentru orice tip de produs dorit este nevoie de o succinta analiza prealabila deciziei de cumparare pentru a descoperi cel mai indicat furnizor, fara insa ca acest lucru sa ne incetineasca in vreun fel (desi, poate nu ar fi o rea J).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu