F Pentru un zâmbet nou alege implantul sau puntea dentară ~ idei profitabile

sâmbătă, 18 iunie 2016

Pentru un zâmbet nou alege implantul sau puntea dentară

Cu toții am avut la un moment dat probleme cu dantura. Știm cum încep: o mică durere care se transformă în motivul pentru care stăm treji toată noaptea, pastile care nu își fac efectul și promisiunea că a doua zi mergem la dentist. Că mergem sau nu, rămâne de văzut. De cele mai multe ori durerea dispare și amânăm momentul pentru o dată ulterioară când durerea ne obligă să mergem cu frică la dentist. De cele mai multe ori ne ducem la el cu speranța că va face o minune și ne va salva dinții, că poate face vreo scamatorie, de parcă ar fi magician și ne va ține dinții avariați în picioare.
Cariile sunt cea mai des întâlnită afecțiune a dinților care provoacă dureri groaznice, dureri la fiecare masticație, sensibilitate la cald și rece. Dacă ajungem la dentist prea târziu caria nu mai poate fi tratată și singura soluție este extracția dentară. Extracția asigură protejarea dinților adiacenți de răspândirea cariilor. Paza bună trece primejdia rea, dar ce ne facem cu gaura rămasă în dantură? Dacă este și la vedere, lucrurile sunt și mai grave. Pacientul se teme să mai zâmbească, gaura stânjenitoare atrage atenția dorită și nedorită asupra sa, nu poate mânca în acea parte, locul este dureros o bună perioadă de timp până se vindecă. Singura soluție viabilă este înlocuirea dintelui lipsă.
Înlocuirea dintelui se face cel mai sigur prin implant dentar. Implantul dentar este operațiunea prin care în locul extracției se introduce printr-o operație, o rădăcină artificială care va fi cusută cu fire de sutură în gingie, apoi se așteaptă ca locul să se vindece și se revine în cabinet pentru montarea bontului protetic și într-un final a unei coroane dentare care să simuleze aspectul unui dinte natural, sănătos. Implantul dentar este format dintr-un material biocompatibil cu care corpul pacientului se acomodează și pe care îl acceptă fără dureri și alte complicații. Implantul dentar este renumit pentru lunga sa longevitate. Sunt o mulțime de oameni care susțin că au dinți din tinerețe, chiar de peste 30 ani.


Este important ca gingia și osul alveolar să fie sănătos pentru a avea un implant plin de succes. În 95% din cazuri implantul este un succes. Înainte de procesul propriu-zis de implantare se fac o serie de analize și radiografii pentru a arăta dacă pacientul este un candidat ideal pentru implant sau nu. Există anumite boli, cum ar fi cele legate de endocrinologie, diabet, care fac imposibilă operația de implant.  
Pentru acei oameni pentru care implantul dentar nu este o soluție din cauza condiției medicale, există puntea dentară. Puntea dentară este folosită pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți.
Spre deosebire de implant, puntea are două componente interdependente: stâlpii de susținere, care sunt de fapt coroane dentare cimentate pe dinții naturali, adiacenți locului extracției și dintele fals care este pus exact în locul celui extractat. Puntea se creează în două etape: prima fază etse momentul în care stomatologul taie din dinții adiacenți o porțiune pentru a le atașa coroana dentară, apoi se ia amprentă pentru noua construcție. Se va proba construcția creată și chiar se poate fixa una provizorie pentru ca pacientul să se acomodeze cu schimbarea.

Ambele metode de înlocuire a unui dinte oferă o soluție pe termen lung și o șansă la un zâmbet nou-nouț! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu