F Aria Homes desfasoara programul Apartamente noi Berceni ~ idei profitabile

sâmbătă, 16 iulie 2016

Aria Homes desfasoara programul Apartamente noi Berceni

Toată lumea îşi doreşte să aibă propria sa locuinţă, însă situaţia financiară a fiecărui dintre noi ne face ca acest ţel să devină un ideal de neatins. Dacă mai ai tupeul să îţi doreşti o locaţie mai bună, te descurajezi total. Asta până când un anunţ cu Apartamente noi Berceni, îţi atrage atenţia şi începi să te documentezi şi tu despre acest mare cartier bucureştean.

O să rămâi mut de uimire când, în documentarea ta, vei afla lucruri despre care nu aveai habar, începând cu numele cartierului care se zice că provine de la o ceată de husari, condusă de groful Miklós Bercsényi, s-au oprit undeva la sud de Bucureşti, în drumul lor spre turci. Nu se ştie însă dacă au luat o pauză sau dacă au rămas aici de tot, însă cert este că de atunci acea zonă a fost botezată „Berceni“. Dezvoltarea cartierului Berceni este strâns legată de IMGB (Intreprinderea de Maşini Grele Bucureşti), platforma industrială care în anul 1964 era nouă. Pentru muncitorii din unitatea industrială, în zonă s-a construit un ansamblu de locuinţe. Nimic din confortul cu care ne-au obişnuit ansamblurile de azi: locuinţele aveau, în mare parte, un singur etaj, iar zona avea un puternic caracter rural, cu suprafeţe mari de teren liber şi fără utilităţi trase în zonă. De fapt, toată zona era în afara oraşului, în fosta comună Şerban Vodă. Treptat, dezvoltarea s-a impus. Primele blocuri au fost construite acolo unde acum este spitalul Grigore Marinescu, iar una dintre primele străzi a fost Emil Racoviţă. Apoi dezvoltarea a fost permanentă pentru următorii 30 de ani.
Lăsând istoria deoparte vei descoperi că de aici, din Sectorul 4, ai o accesibilitate (tramvai, troleu, autobuz şi metrou), către absolut orice alt cartier al Bucureştiului. Totodată realizezi că Berceni, nu mai este, de decenii bune, un cartier la marginea capitalei şi că viaţa culturală este prezentă din plin aici, de asemenea şcolile şi liceele din apropierea casei tale (oriunde ai locui în sector), vor asigura  educaţia copiilor tăi. Nu este de neglijat nici faptul că absolut toate lanţurile de magazine consacrate, au aici cel puţin un magazin deschis aici, ceea ce te va scuti de efortul de a te deplasa (ca pe vremuri), până în centrul capitalei. Chiar şi muzeal Sector 4 se poate lăuda cu Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor”, din Str. Mărţişor nr. 26, şi Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia” din Strada George Bacovia nr. 63.

Prezentul material nu-şi doreşte să fie un documentar, ci pur şi simplu doar o prezentare a unor alternative locative într-o zonă a capitalei României, pe care unii (din necunoaştere sau rea voinţă), o consideră încă ”la periferie”, uitând de faptul că expansiunea Bucureştiului se realizează (în special) pe axa nord-sud şi că ce unii considerau a fi periferia capitalei a devenit între timp cea mai elegantă şi accesibilă soluţie locativă. Şi fiindcă, mulţi dintre dumneavoastră păreţi destul de suspicioşi, sfatul nostru este să cumulaţi informaţiile din acest articol cu ceea ce ştiţi şi dumneavoastră despre Berceni, noi vă asigurăm de faptul că veţi fi foarte încântaţi de rezultat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu